Lời chào mừng (Xin chào)

Với viễn cảnh một sân chơi cho sinh viên, học sinh từ khắp nơi trên toàn thế giới gặp gỡ cùng chơi, trao đổi và học tập.

Và website này được xây dựng dành cho mọi sinh viên và học sinh phục vụ cho viễn cảnh đó. Bạn có thể tự học hoặc học theo nhóm với những người bạn thân quen hoặc bạn mới đến từ những nơi khác nhau trên thế giới. Nhưng nếu bạn muốn học một cách thú vị thì website này cũng là sân chơi của bạn.

Nếu bạn mệt mỏi vì làm những bài kiểm tra với mức độ dễ hoặc khó, đừng lo lắng, những thử thách này từ Knowledge Playground được thiết kế để có thể đáp ứng với từng trình độ học của bạn. Thậm chí bạn có thể làm từng bài tập
theo cách riêng để theo dõi quá trình tiến bộ trong học tập của với những báo cáo kết quả học tập được thiết kế và có thể chỉnh sửa theo yêu cầu của mình.

Giáo viên, người hướng dẫn hoặc cha mẹ có thể giao bài tập cho bạn, và hệ thống sẽ cho điểm và xếp hạng khi bạn làm xong bài tập. Hệ thống của chúng tôi sẽ đưa ra một báo cáo được cá nhân hoá cho riêng bạn để gửi đến những người trên. Hàng tháng, chúng tôi cũng có thể cung cấp các báo cáo được cá nhân hoá. Do vậy, bạn và người hướng dẫn có thể theo dõi sự tiến bộ của bạn trong cả năm.

Hiện nay, những thử thách, bài tập của website tập chung vào 04 môn quan trọng trong tất cả các trường công ở Singapore, đó là toán, khoa học, tiếng Anh và tiếng Trung (môn tự chọn).

Tại Knowledge Playground, bạn có thể không bao giờ có được tất cả câu trả lời cho các bài tập. Tuy nhiên, chúng tôi có thể trả lời nhiều câu hỏi hơn. Do vậy, bạn có thể tiếp tục và hỏi nhiều câu hơn mà bạn muốn tại diễn đàn mang tính toàn cầu của chúng tôi. Bạn có thể kết bạn, lập các nhóm học mới hay đơn giản là nói chuyện với các bạn học khác từ khắp nơi trên thế giới.

Điều quan trọng hơn cả, sân chơi này hiện có thể sử dụng trên bất kỳ thiết bị nào có khả năng kết nối internet và duyệt các trang mạng. Tất cả được cung cấp miễn phí.

Tham gia với chúng tôi tại sân chơi này để cùng học và thắp lên những niềm đam mê.

Trân trọng,
Tiến sỹ Jason Ong
Người sáng lập và Giám đốc điều hành
Công ty sân chơi tri thức, Singapore.

About the founder

Jason grew up in a household of 13 children with his parents barely making ends meet. As a child, though he was eager to learn, he did not have adequate support and wound up falling behind in school.

His peers jeered him for failing the PSLE. This sent him to reclusion where he found sanctuary at a nearby playground. It was here that he was allowed to be himself, learn and discover new things at his own pace without being ridiculed by his peers.

Though he also failed badly in his secondary school years, he knew he had potential regardless of what his peers and teachers in school said back then; he just needed proper guidance – and learning opportunities.

Jason eventually completed his ‘O’ Levels as a private student while working as a mechanic to support himself and eventually went on to work as a junior staff in an MNC. He continued to work and study and attended unending night classes that eventually led him to embark on a Masters in Business Administration.

As Jason would discover, having the support of a study group made learning fun and easier too. After a few painstaking years, Jason graduated with an MBA degree, but this did not put an end to learning for him. Soon after, he went into education business where he travelled extensively within Asia. Seven years later, he gave up his successful business to inspire his two children in education where he embarked on the final leg of his academic journey – a doctorate in Education.

Jason graduated successfully, after 4 ½ years of full-time concentration. His son followed with a Masters in Education from Harvard University; and his daughter with a Masters in Nursing from Sydney University. Today, Jason does everything he can as a lecturer to pass on his knowledge to the younger generation. However, he often sees children who are troubled and in need of guidance just like he once did. From this emerged the idea of The Knowledge Playground.

The Knowledge Playground is a platform upon which students can access quality learning materials which include free assessment papers. With the vision of providing education, guidance and peer support, the Knowledge Playground will remain a freely accessible platform to offer students of every socioeconomic background the support they need to flourish. All that is required is the desire to learn and an open heart to share.

Our Vision

To Learn. To Live. To Love

Latest News

Mr. Lee Kuan Yew, the founding father of Singapore shares his views on Leadership in an interview with Harvard Kennedy School professors David Gergen, Ron Heifetz, Dean Williams, and John Thomas.
Watch Here
Mrs Belinda Charles, Academy Dean of the Academy of Principals (Singapore), shares her views on the changes to the Singapore education system.
Watch Here
Knowledge Playground supports Myanmar Buddhist Orphanage & School.
Watch Here
Knowledge Playground supports Myanmar Christian Orphanage.
Watch Here
Fun with English Thai Style
Watch Here
Presidential Awards to 8 teachers in Singapore.
PRESIDENTIAL AWARD
Art of Education (by Matthew Ong -- President's Award recipient)
PRESIDENTIAL AWARD